Min första akvarell, målad 2012 efter en instruktionsvideo på Youtube.

En konstnär skapar konst. Det är passion och kreativitet som driver en konstnär, inte namnet på skolan eller läraren.

All konst är riktig konst. Om den är bra eller dålig beror på betraktarens egna förutfattade meningar. Om konsten upplevs som tilltalande eller inte, beror  på betraktarens personliga smak och preferenser.

Jag är gymnasieingenjör och arbetade i drygt 10 år som bl a programmerare på Ericsson. Därifrån kommer mitt intresse för logik och matematik. Jag har alltid varit kreativ men det är inte alltid jag haft möjlighet att uttrycka mig konstnärligt.

Som tonåring stickade och virkade jag  en hel del och ritade även mönster. (Efter en väldigt lång paus har jag börjat både med virkning och stickning igen!)

I början av 90-talet gick jag en kurs i smyckestenslipning. Då bestämde jag mig för att satsa på en kreativ karriär. Men livet kom emellan...

Så småningom blev det en studiecirkel i silversmide och 2011 en sommarkurs. 2012 sökte jag till Stenebyskolans program för silver- och smyckesdesign, men kom inte in. Några år senare hittade jag instruktioner i geometrisk konst på Youtube och de tilltalade mig mycket.

I december 2018 började jag på allvar studera, konstruera och måla islamiska geometriska mönster. Strax därefter upptäckte jag Mohamad al-Janabi s Facebookgrupp "Geometric pattern school".


Två år senare startade Mohamad al Janabi "Islamic geometric pattern school", en plattform med ett antal olika onlinekurser. Janabi är upplärd av sin far och framförallt sin farbror, mästare i rakt nedstigande led flera hundra år. Janabi är idag en av få som till fullo bemästrar det geometriska system som är grunden för de traditionella islamiska geometriska mönstren. Jag har nyligen erhållit mästarbrev för islamisk mönsterkonstruktion från honom.


För att utveckla mig själv och få lite vidgade vyer, gick jag med i konstnärsföreningen Galleri Olika år 2020. I mitt Galleri kan du se de flesta av mina verk, de finns även på mitt Instagramkonto.

Kontakta mig

Om du vill köpa ett av mina verk, kanske lära dig mer om  islamiska geometriska mönster eller har andra funderingar, använd gärna kontaktformuläret här nedan.

 
 
 
 

Egna utställningar

Jag hade min första utställning i mars 2021 I Galleri Olikas lokal i Dals Långed. Efter det har jag deltagit i ett antal samlingsutställningar tillsammans med medlemmar i Galleri Olika.

Bilder från min utställning på Galleri Olika i mars 2021

Utställning på Galleri Olika
Utställning på Galleri Olika
Utställning på Galleri Olika
Utställning på Galleri Olika
Utställning på Galleri Olika

Samlings-utställningar

Utställning på café Caméra IT i Bengtsfors i september 2022

Galleri Olikas Konståkning på Baldersnäs augusti 2022

Öppen salong i Bengtsfors konsthall juni-juli 2022

Dalslands center maj 2022

Två av mina bilder på Galleri Olikas utställning i Eds konsthall april 2022.

Mina bilder på Galleri Olikas sista utställning i de egna lokalerna, oktober 2021